Hoe werkt het 2012-Inspiratie-Spel?

Inhoud van het spel

Het spel bestaat uit 37 Engelstalige kaarten om mee te werken: 4 kleurkaarten, 13 toonkaarten en 20 zonnezegelkaarten. Op elke kaart staat uitleg over het karakter en de energie van de specifieke kleur-, toon- of zonnezegelkaart.

Doel van het spel

Door het spel te spelen maak je kennis met de Maya-kalender en leer je de energieën ervan. Je ontdekt waar jijzelf staat in het proces van bewustwording, van jouw ont-wikkeling. Je ontdekt welke thema’s belangrijk voor je zijn en waar jouw passies en inspiraties liggen. Het effect van het spel zit in het gegeven dat je de kaarten krijgt die op dat moment het beste bij je horen en voor jou op dat moment van belang zijn voor je ont-wikkeling.

Maya-kalender De Maya’s en hun kalender

De miljoenen Maya’s zijn een duizenden jaren oud volk in Midden Amerika. Zij hebben een hoog ontwikkelde cultuur en maar liefst zeventien kalenders, waarvan de heilige Tzolkin kalender de belangrijkste is. Hiermee kunnen ze diverse religieuze en astronomische voorspellingen doen. De 260 dagen in deze kalender hebben een eigen karakter en energie. Zij gaan over het proces van schepping en van creatie. Elke dag heeft een eigen getal en een teken in een bepaalde kleur. Er zijn 13 getallen (tonen) en 20 tekens (zonnezegels). Op die manier zijn er 260 (13 x 20) combinaties te maken. Er ontstaat een periode van 260 dagen die zich steeds weer herhaalt, (de korte telling van) de Tzolkin. Er is ook een lange telling van de Maya-kalender. Deze telling loopt af op 21 december 2012. De Maya’s geloven dat er na deze datum een Nieuw Tijdperk aanbreekt. Een periode van persoonlijke groei, verbinding en eenheid waarin je je bewust wordt van je eigen energie en creatiekracht. Letterlijk ont-wikkelen dus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s